Afschaffing inkeerregeling per 1 januari 2018

Op 1 januari 2018 wordt de inkeerregeling afgeschaft.

Bij brief van 17 januari 2017 heeft Staatssecretaris Wiebes aangekondigd voornemens te zijn de inkeerregeling volledig af te schaffen (zie nieuwsbericht Ministerie van Financien van 17 januari 2017. Wij hebben u daarover reeds bericht bij nieuwsbericht van 31 januari 2017). 

In navolging op deze aankondiging heeft Staatssecretaris Wiebes bij brief van 12 juli 2017 de Tweede Kamer geïnformeerd dat hij voornemens is om het voorstel tot afschaffing van de inkeerregeling op te nemen in het pakker Belastingplan 2018, zodat de afschaffing kan geschieden met ingang van 1 januari 2018. Dit houdt in dat met ingang van 1 januari 2018 geen beperkte termijn meer zal gelden waarbinnen volledige boetematiging plaatsvindt. Op dit moment bedraagt de termijn, waarbinnen volledige boetematiging plaatsvindt, twee jaar.

Mocht u overwegen gebruik te maken van de inkeerregeling, dan adviseren wij u dat dit jaar nog te doen. Onze advocaat-belastingkundigen kunnen u daarin uiteraard bijstaan.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met ondergetekende, dan wel met mr. N.B.M. Vink, eveneens advocaat-belastingkundige.

Door: Sjaron Vink