Panama Papers blijken een goudmijn voor Belastingdiensten te zijn

In de zogeheten Panama Papers zijn allerlei vormen van belastingontduiking via Panama uitvoerig uiteengezet. De publicatie daarvan in april 2016 is voor de Belastingdienst in een groot aantal landen aanleiding geweest om in actie te komen. Het heeft geleid tot de nodige onderzoeken, alsmede tot een groot aantal strafzaken wegens belastingontduiking, witwassen en andere vormen van criminaliteit. De schatkisten van deze landen zijn door deze acties behoorlijk gespekt. Zo meldt Trouw dat de publicatie daarvan het Verenigd Koninkrijk circa € 225 miljoen zou hebben opgeleverd en Nederland circa € 8 miljoen (stand van december 2018). In totaal zou het al gaan om een opbrengst van ruim één miljard.

Volgens Trouw zijn de onderzoeken nog steeds niet afgerond en lopen deze nog steeds. Zo dienen van volgens Trouw de door de Nederlandse Belastingdienst uitgekozen zaken nog de helft te worden onderzocht.

Indien u vragen heeft over dit soort zaken of geconfronteerd wordt met een vragenbrief als gevolg van de Panama Papers, neem dan contact op met mr. N.B.M. Vink of mr. S. Vink, advocaat-belastingkundigen, verbonden aan Vink & Partners Legal and Tax. In onze hoedanigheid van advocaat-belastingkundigen zijn wij vanwege onze geheimhoudingsplicht bij uitstek geschikt om u in dit soort zaken te helpen.