Nederlandse fiscus jaagt op zwartspaarders Julius Baer

Uit berichtgeving van eerder dit jaar blijkt dat de Nederlandse Belastingdienst zijn pijlen heeft gericht op Nederlandse zwartspaarders bij de Zwitserse bank Julius Baer. De Nederlandse Belastingdienst heeft de Zwitserse collega's verzocht om informatie over Nederlandse rekeninghouders. In navolging op eerdere informatieverzoeken aan de Zwitserse autoriteiten m.b.t. de Zwitserse banken UBS in 2015 en Credit Suisse in 2016 is nu een groepsverzoek gedaan m.b.t. Julius Baer. 

Het groepsverzoek is gepubliceerd in het Zwitserse Bundesblatt van 6 februari 2018. Daaruit blijkt kort gezegd dat het ziet op Nederlanders wiens namen bij de fiscus niet bekend zijn, die een saldo van € 1.500 of meer aanhielden in de periode 1 februari 2013 tot en met 31 december 2016, en aan de bank geen bewijs hebben kunnen aanleveren dat in Nederland gebruik is gemaakt van de inkeerregeling.

Tot nadere informatie zijn mr. N.B.M. Vink en mr. S. Vink, advocaat-belastingkundigen, verbonden aan Vink & Partners, gaarne bereid.