Project Luxemburgse Info naar BCEE-zwartspaarders openbaar gemaakt

Het Ministerie van Financiën heeft op 4 juni 2018 naar aanleiding van een WOB-verzoek documenten openbaar gemaakt met betrekking tot het te voeren (uitvoerings)beleid met betrekking tot rekeninghouders van de Luxemburgse bank BCEE.

Uit de stukken blijft dat het Central Liason Office van de Belastingdienst Almelo, de instantie aan wie deze gegevens voor wat betreft Nederland in dergelijke gevallen moeten worden verschaft, eind 2016 gegevens zou hebben ontvangen van de Duitse Belastingdienst over in Nederland wonende personen die bankierden dan wel nog steeds bankieren bij deze bank. Duitsland stelt dat zij deze gegevens in april 2016 anoniem heeft ontvangen. Na het traceren van familienamen en woonplaatsen, aldus blijkt uit de documenten, kreeg de Nederlandse fiscus op deze wijze de gegevens van circa  4.400 Nederlandse BCCE-klanten in handen. De stukken bevatten ook informatie over door de Belastingdienst in deze zaak ondernomen stappen welke geleid hebben tot het ‘Project Luxemburgse info’.

Tot nadere informatie zijn mr. N.B.M. Vink en mr. S. Vink, advocaat-belastingkundigen, verbonden aan Vink & Partners, gaarne bereid.